Appartement Brussel
       
     
    De kleuren zijn sereen gehouden, zoals in een klooster, waardoor de kunstwerken er nog eens extra uitspringen. Mijn appartement is dan ook zo ingedeeld als ware het een soort toevluchtsoord, zoals een klooster. De eetruimte heeft als ontmoetingspunt de meeste ruimte toebedeeld gekregen. Ook hier een link met een klooster, waar de refter eveneens een centrale ontmoetingsplek is.  De maatvoering is afgeleid van het plastisch getal, zoals gehanteerd door Dom Hans van der Laan.  De verlichting verbindt de verschillende ruimtes met elkaar, aangezien de muren niet volledig tot het plafond reiken.      
       
     
snede linestweede.jpg
       
     
snede linesdef3herzien2.jpg
       
     
Appartement Brussel
       
     
Appartement Brussel

Het ontwerp van een appartement voor bewoners die Russisch Constructivistische kunst verzamelden.

Eén van de sleutelprincipes van het Russisch Constructivisme, namelijk het creëren van een perfecte wereld waar men zich kan onttrekken aan de dominantie van het werk en de ‘vergiftigende’ invloed van kapitalistische waarden en normen, gebruikte ik als uitgangspunt voor mijn ontwerp.

De indeling refereert aan de indeling van een klooster, met aan de buitenkant een soort kloostergang met zicht op Brussel en binnenin de leefruimtes, waar men zich kan terugtrekken en ongestoord kan genieten van de kunstwerken.

 

    De kleuren zijn sereen gehouden, zoals in een klooster, waardoor de kunstwerken er nog eens extra uitspringen. Mijn appartement is dan ook zo ingedeeld als ware het een soort toevluchtsoord, zoals een klooster. De eetruimte heeft als ontmoetingspunt de meeste ruimte toebedeeld gekregen. Ook hier een link met een klooster, waar de refter eveneens een centrale ontmoetingsplek is.  De maatvoering is afgeleid van het plastisch getal, zoals gehanteerd door Dom Hans van der Laan.  De verlichting verbindt de verschillende ruimtes met elkaar, aangezien de muren niet volledig tot het plafond reiken.      
       
     

 

De kleuren zijn sereen gehouden, zoals in een klooster, waardoor de kunstwerken er nog eens extra uitspringen. Mijn appartement is dan ook zo ingedeeld als ware het een soort toevluchtsoord, zoals een klooster. De eetruimte heeft als ontmoetingspunt de meeste ruimte toebedeeld gekregen. Ook hier een link met een klooster, waar de refter eveneens een centrale ontmoetingsplek is.

De maatvoering is afgeleid van het plastisch getal, zoals gehanteerd door Dom Hans van der Laan.

De verlichting verbindt de verschillende ruimtes met elkaar, aangezien de muren niet volledig tot het plafond reiken.

 

 

snede linestweede.jpg
       
     
snede linesdef3herzien2.jpg